«Somos conscientes que o problema é o cambio de sistema que aplica o Sergas e polo tanto no proceso de quentamento de platos, hai en moitas ocasións deterioro da comida asi como da súa presentación», aseguran en un comunicado firmado por el comité de empresa de Serunión, empresa concesionaria de la alimentación en el Cunqueiro.
Los trabajadores señalan en una nota remitida por el sindicato CIG que su labor es idéntica a la que realizaban en el Hospital Xeral antes del traslado y afirman que los alimentos son de primera calidad.
«As traballadoras e traballadores das cociñas do Hospital Meixoeiro, Hospital Nicolás Peña e Álvaro Cunqueiro, ante as queixas da mala calidade da comida de pacientes e usuarios dos Hospitais, queren manifestar o seguinte:
-O noso traballo de elaboración, cocción e fabricación dos alimentos é impecable, igual que se facía anteriormente nos hospitais Xeral, Nicolás Peña e Meixoeiro.
-Os materiais son de primeira calidade, sendo a súa elaboración excelente».
El personal de cocina concluye señalando que «sirva esta nota para defender a nosa profesionalidade, así como, o ben facer de todos os nosos compañeiros e compañeiras».
El servicio de comidas del Álvaro Cunqueiro ha provocado numerosas quejas por parte de los pacientes. Alimentos fríos y en mal estado generaron desde la apertura del hospital reclamaciones. Los sindicatos también denunciaron que se habían reducido considerablemente el número de dietas.
Artículos relacionados:
«Si ya tiene ese aspecto, no puedes imaginar el sabor»