• VigoÉ
    • Vigo
      • Local
      • Sucesos
      • Marítima
      • Economía
      • Más Vigo
    • Cultura
      • Música
      • Arte
      • Libros
      • Exposiciones
      • Pintura
      • Cine
      • Arquitectura
      • Espectáculos
    • Comarcas
      • Baixo Miño
      • Condado
      • Louriña
      • Morrazo
      • Paradanta
      • Redondela
      • Val Miñor
    • Deportes
    • Tendencias
    • Actualidad
    • Salud
    • Solidaridad
    • Medio Ambiente
    • Viajes
    • Motor
    • Opinión
    jueves, 5 de junio de 2025
    No Result
    View All Result
    • Vigo
      • Local
      • Sucesos
      • Marítima
      • Economía
      • Más Vigo
    • Cultura
      • Música
      • Arte
      • Libros
      • Exposiciones
      • Pintura
      • Cine
      • Arquitectura
      • Espectáculos
    • Comarcas
      • Baixo Miño
      • Condado
      • Louriña
      • Morrazo
      • Paradanta
      • Redondela
      • Val Miñor
    • Deportes
    • Tendencias
    • Actualidad
    • Salud
    • Solidaridad
    • Medio Ambiente
    • Viajes
    • Motor
    • Opinión
    No Result
    View All Result
    VigoÉ
    No Result
    View All Result

    Comida saudable de Vigo para o mundo

    A firma Freshcut participa nun programa que afonda na innovación e internacionalización das empresas
    Redacción por Redacción
    15 de Ene, 2018
    en Economía
    0
    Comida saudable de Vigo para o mundo

    A firma, do grupo Frutas Nieves, conta actualmente cunha axuda do programa Innova Peme da Consellería de Economía, Emprego e Industria para implantar un plan que contribúa a aumentar a capacidade innovadora da empresa, diversificar as súas liñas de desenvolvemento e incrementar a competitividade e a expansión internacional da empresa.

    Para impulsar a innovación entre as pequenas e medianas empresas lanzouse en 2017 o programa Innova Peme, do que se beneficiaron 49 pemes e micropemes, cun investimento total de 4,7 millóns de euros que permitirán mobilizar 9,5 millóns de euros e crear ou manter 263 postos de traballo.

    Argerey destacou o interese da Consellería de Economía, Emprego e Industria en visibilizar o esforzo que están a realizar as pequenas e medianas empresas -e non só as grandes compañías- para ser máis competitivas a través da innovación. E puxo como exemplo Freshcut, empresa nada en 2012 para adaptarse ás necesidades do mercado cunha clara vocación innovadora, ademais de comprometida socialmente (máis do 80% do seu persoal ten algunha discapacidade).

    A directora de Gain destacou tamén a importancia da innovación colaborativa, como a que mantén neste caso Freshcut co centro tecnolóxico Anfaco-Cecopesca e que se fomenta desde a Administración autonómica a través da orde de axudas de Innova Peme. De feito, o 90% das empresas beneficiarias do programa colaboran con algún organismo de investigación na implementación dos seus plans de innovación.

    O plan de innovación de Freshcut encaixa cos obxectivos da Estratexia de Especialización Intelixente de Galicia (RIS3), por un lado, co reto 3, que ten como unha das prioridades a innovación en nutrición como elemento clave para un modelo de vida saudable -Galifresh  promove a alimentación sa, emprega produtos 100% naturais e traballa no desenvolvemento de produtos adaptados ao ámbito hospitalario e xeriátrico- e, por outro lado, co reto 1 que persegue a modernización dos sectores primarios galegos a través da xeración de produtos innovadores. Neste senso, Freshcut mantén acordos con diferentes cooperativas agrícolas galegas para a explotación dos seus produtos.

    A participación de Freshcut en Innova Peme non foi a primeira incursión da empresa nos programas de apoio á innovación da Axencia Galega de Innovación. En 2015 participou na primeira edición da aceleradora Agrobiotech Innovación, promovida en colaboración con Tecnópole, para potenciar o crecemento de pemes innovadoras galegas dos sectores da biotecnoloxía, biomasa e agroalimentación. Como resultado desta participación na aceleradora de innovación, Freshcut desenvolveu un novo produto de pementos de padrón prefritos para comercializar nun envase para microondas listo para quecer, un produto que aínda está pendente de lanzar ao mercado.

    43

    RelacionadosArtículos

    Astillero San Enrique incrementa su plantilla tras comprometer carga de trabajo hasta 2026
    Economía

    Astillero San Enrique incrementa su plantilla tras comprometer carga de trabajo hasta 2026

    05 de Jun, 2025
    Desvelado el misterio: las smash burger de moda eligen una calle noble del centro de Vigo
    Gastronomía

    Desvelado el misterio: las smash burger de moda eligen una calle noble del centro de Vigo

    05 de Jun, 2025
    lonja
    Marítima

    La lonja de Vigo se adapta al siglo XXI: el Puerto destina 2,3 millones a su actualización

    05 de Jun, 2025
    Cerca de 80 expertos integran ya iLingua, el primer instituto de investigación de Humanidades de la Uvigo
    Local

    Cerca de 80 expertos integran ya iLingua, el primer instituto de investigación de Humanidades de la Uvigo

    05 de Jun, 2025
    Aimen desarrolla soluciones basadas en la naturaleza para hacer frente al cambio climático y la escasez de agua
    O Porriño

    Aimen desarrolla soluciones basadas en la naturaleza para hacer frente al cambio climático y la escasez de agua

    05 de Jun, 2025
    Vigo conmemora el Día Mundial del Medio Ambiente con una jornada educativa en Porta do Sol
    Medio Ambiente

    Vigo conmemora el Día Mundial del Medio Ambiente con una jornada educativa en Porta do Sol

    05 de Jun, 2025

    ROMPEPAGINAS A – 5

    59

    44

    ROMPEPAGINAS A

    ROMPEPAGINAS A – 2

    ROMPEPAGINAS A – 3

    ROMPEPAGINAS A – 8

    Más Vistos

    Tras pedir a la Xunta el edificio de los juzgados, Caballero explota el filón: ahora exige un histórico colegio de Coia

    Tras pedir a la Xunta el edificio de los juzgados, Caballero explota el filón: ahora exige un histórico colegio de Coia

    por Redacción
    29 de May, 2025
    0

    El centro comercial Bandeira se revitaliza con una nueva tienda de una popular cadena ‘low cost’ alemana

    El centro comercial Bandeira se revitaliza con una nueva tienda de una popular cadena ‘low cost’ alemana

    por Redacción
    30 de May, 2025
    0

    Afeando Vigo

    Afeando Vigo

    por Julio Alonso
    03 de Jun, 2025
    0

    La pregunta que no gustó a Caballero: «Alcalde, ¿para cuándo el arreglo de los pabellones municipales?»

    La pregunta que no gustó a Caballero: «Alcalde, ¿para cuándo el arreglo de los pabellones municipales?»

    por Redacción
    04 de Jun, 2025
    0

    61

    13

    45

    35

    MÁS VIGO

    La Panificadora y los tiempos de la política
    Más Vigo

    La Panificadora y los tiempos de la política

    Acaba de aprobarse el PXOM (Plan Xeral de Ordenación Municipal) de Vigo. Por fin. Sin tiempo no era. El proceso...

    por Julio Alonso
    05 de Jun, 2025

    HISTORIA DE VIGO

    La escala en Vigo de Ann Davison, pionera mundial de la vela
    Más Vigo

    La escala en Vigo de Ann Davison, pionera mundial de la vela

    El jueves 19 de junio de 1952 entraba en el puerto de Vigo un barquito con una patrona inglesa a...

    por Eduardo Rolland
    15 de Jun, 2024

    EL VIGO DE OTRA ÉPOCA

    San Simón, historia de la isla sanadora de la Ría de Vigo
    Más Vigo

    San Simón, historia de la isla sanadora de la Ría de Vigo

    En 1833 se produce en Vigo y comarca una epidemia de cólera morbo asiático. Procedía de Inglaterra donde era un...

    por Fernando Torres Carbajo
    18 de Abr, 2020

    LIBROS

    María Gil navega «Entre mares» en Vigo
    Libros

    María Gil navega «Entre mares» en Vigo

    Vigo se convierte hoy, jueves 5 de junio, en el puerto de atraque de una nueva historia literaria. La escritora...

    por Redacción
    05 de Jun, 2025

    OPINIÓN

    Fontaneros
    Opinión

    Fontaneros

    No hay diario, radio o tv que estos días no hablen de lo mismo, y es de un noble oficio...

    por Fernando Torres Carbajo
    31 de May, 2025
    • Quienes Somos
    • Aviso Legal
    • Contacto

    © 2019 VigoÉ - Noticias de última hora sobre Vigo y su área metropolitana .

    No Result
    View All Result
    • Vigo
      • Local
      • Sucesos
      • Marítima
      • Economía
      • Más Vigo
    • Cultura
      • Música
      • Arte
      • Libros
      • Exposiciones
      • Pintura
      • Cine
      • Arquitectura
      • Espectáculos
    • Comarcas
      • Baixo Miño
      • Condado
      • Louriña
      • Morrazo
      • Paradanta
      • Redondela
      • Val Miñor
    • Deportes
    • Tendencias
    • Actualidad
    • Salud
    • Solidaridad
    • Medio Ambiente
    • Viajes
    • Motor
    • Opinión

    © 2019 VigoÉ - Noticias de última hora sobre Vigo y su área metropolitana .

    Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. AceptarRechazar Saber Más
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Siempre activado
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    GUARDAR Y ACEPTAR