• VigoÉ
    • Vigo
      • Local
      • Sucesos
      • Marítima
      • Economía
      • Más Vigo
    • Cultura
      • Música
      • Arte
      • Libros
      • Exposiciones
      • Pintura
      • Cine
      • Arquitectura
      • Espectáculos
    • Comarcas
      • Baixo Miño
      • Condado
      • Louriña
      • Morrazo
      • Paradanta
      • Redondela
      • Val Miñor
    • Deportes
    • Tendencias
    • Actualidad
    • Salud
    • Solidaridad
    • Medio Ambiente
    • Viajes
    • Motor
    • Opinión
    sábado, 7 de junio de 2025
    No Result
    View All Result
    • Vigo
      • Local
      • Sucesos
      • Marítima
      • Economía
      • Más Vigo
    • Cultura
      • Música
      • Arte
      • Libros
      • Exposiciones
      • Pintura
      • Cine
      • Arquitectura
      • Espectáculos
    • Comarcas
      • Baixo Miño
      • Condado
      • Louriña
      • Morrazo
      • Paradanta
      • Redondela
      • Val Miñor
    • Deportes
    • Tendencias
    • Actualidad
    • Salud
    • Solidaridad
    • Medio Ambiente
    • Viajes
    • Motor
    • Opinión
    No Result
    View All Result
    VigoÉ
    No Result
    View All Result

    Comida saudable de Vigo para o mundo

    A firma Freshcut participa nun programa que afonda na innovación e internacionalización das empresas
    Redacción por Redacción
    15 de Ene, 2018
    en Economía
    0
    Comida saudable de Vigo para o mundo

    A firma, do grupo Frutas Nieves, conta actualmente cunha axuda do programa Innova Peme da Consellería de Economía, Emprego e Industria para implantar un plan que contribúa a aumentar a capacidade innovadora da empresa, diversificar as súas liñas de desenvolvemento e incrementar a competitividade e a expansión internacional da empresa.

    Para impulsar a innovación entre as pequenas e medianas empresas lanzouse en 2017 o programa Innova Peme, do que se beneficiaron 49 pemes e micropemes, cun investimento total de 4,7 millóns de euros que permitirán mobilizar 9,5 millóns de euros e crear ou manter 263 postos de traballo.

    Argerey destacou o interese da Consellería de Economía, Emprego e Industria en visibilizar o esforzo que están a realizar as pequenas e medianas empresas -e non só as grandes compañías- para ser máis competitivas a través da innovación. E puxo como exemplo Freshcut, empresa nada en 2012 para adaptarse ás necesidades do mercado cunha clara vocación innovadora, ademais de comprometida socialmente (máis do 80% do seu persoal ten algunha discapacidade).

    A directora de Gain destacou tamén a importancia da innovación colaborativa, como a que mantén neste caso Freshcut co centro tecnolóxico Anfaco-Cecopesca e que se fomenta desde a Administración autonómica a través da orde de axudas de Innova Peme. De feito, o 90% das empresas beneficiarias do programa colaboran con algún organismo de investigación na implementación dos seus plans de innovación.

    O plan de innovación de Freshcut encaixa cos obxectivos da Estratexia de Especialización Intelixente de Galicia (RIS3), por un lado, co reto 3, que ten como unha das prioridades a innovación en nutrición como elemento clave para un modelo de vida saudable -Galifresh  promove a alimentación sa, emprega produtos 100% naturais e traballa no desenvolvemento de produtos adaptados ao ámbito hospitalario e xeriátrico- e, por outro lado, co reto 1 que persegue a modernización dos sectores primarios galegos a través da xeración de produtos innovadores. Neste senso, Freshcut mantén acordos con diferentes cooperativas agrícolas galegas para a explotación dos seus produtos.

    A participación de Freshcut en Innova Peme non foi a primeira incursión da empresa nos programas de apoio á innovación da Axencia Galega de Innovación. En 2015 participou na primeira edición da aceleradora Agrobiotech Innovación, promovida en colaboración con Tecnópole, para potenciar o crecemento de pemes innovadoras galegas dos sectores da biotecnoloxía, biomasa e agroalimentación. Como resultado desta participación na aceleradora de innovación, Freshcut desenvolveu un novo produto de pementos de padrón prefritos para comercializar nun envase para microondas listo para quecer, un produto que aínda está pendente de lanzar ao mercado.

    43

    RelacionadosArtículos

    Día Mundial de los Océanos: conservar lo que nos sostiene
    Opinión

    Día Mundial de los Océanos: conservar lo que nos sostiene

    07 de Jun, 2025
    Primer reto conseguido: As Celtas asciende y se da un baño de alegría en el ‘km 0’ de Vigo
    Opinión

    La presidenta Marián debería mirarse en Jon Uriarte

    07 de Jun, 2025
    El fenómeno literario juvenil presenta su nueva novela en Vigo
    Libros

    El fenómeno literario juvenil presenta su nueva novela en Vigo

    07 de Jun, 2025
    Iniciativa para la donación de médula
    Más Vigo

    Iniciativa para la donación de médula

    07 de Jun, 2025
    Se inicia el estudio de viabilidad de la futura senda verde entre Pontevedra y Soutomaior
    Comarcas

    Se inicia el estudio de viabilidad de la futura senda verde entre Pontevedra y Soutomaior

    07 de Jun, 2025
    El 061 (por fin) adjudica el servicio urgente de las ambulancias en Vigo
    Morrazo

    Los bomberos del Morrazo excarcelan a una persona herida tras una colisión frontal entre dos coches

    07 de Jun, 2025

    ROMPEPAGINAS A – 5

    59

    44

    ROMPEPAGINAS A

    ROMPEPAGINAS A – 2

    ROMPEPAGINAS A – 3

    ROMPEPAGINAS A – 8

    Más Vistos

    Un vecino de Vigo logra cancelar una deuda de 383.000 euros tras emprender y tener que cerrar dos negocios

    Un vecino de Vigo logra cancelar una deuda de 383.000 euros tras emprender y tener que cerrar dos negocios

    por Redacción
    06 de Jun, 2025
    0

    La pregunta que no gustó a Caballero: «Alcalde, ¿para cuándo el arreglo de los pabellones municipales?»

    La pregunta que no gustó a Caballero: «Alcalde, ¿para cuándo el arreglo de los pabellones municipales?»

    por Redacción
    04 de Jun, 2025
    0

    Afeando Vigo

    Afeando Vigo

    por Julio Alonso
    03 de Jun, 2025
    0

    La concatedral de Vigo acoge una inusual ceremonia: el bautizo de nueve adultos

    La concatedral de Vigo acoge una inusual ceremonia: el bautizo de nueve adultos

    por David Augusto
    31 de May, 2025
    0

    61

    13

    45

    35

    MÁS VIGO

    Iniciativa para la donación de médula
    Más Vigo

    Iniciativa para la donación de médula

    La donación de médula constituye un acto que ayuda a superar enfermedades como la leucemia, linfomas y otros tipos de...

    por Julio Alonso
    07 de Jun, 2025

    HISTORIA DE VIGO

    La escala en Vigo de Ann Davison, pionera mundial de la vela
    Más Vigo

    La escala en Vigo de Ann Davison, pionera mundial de la vela

    El jueves 19 de junio de 1952 entraba en el puerto de Vigo un barquito con una patrona inglesa a...

    por Eduardo Rolland
    15 de Jun, 2024

    EL VIGO DE OTRA ÉPOCA

    San Simón, historia de la isla sanadora de la Ría de Vigo
    Más Vigo

    San Simón, historia de la isla sanadora de la Ría de Vigo

    En 1833 se produce en Vigo y comarca una epidemia de cólera morbo asiático. Procedía de Inglaterra donde era un...

    por Fernando Torres Carbajo
    18 de Abr, 2020

    LIBROS

    El fenómeno literario juvenil presenta su nueva novela en Vigo
    Libros

    El fenómeno literario juvenil presenta su nueva novela en Vigo

    Vigo se prepara para recibir a uno de los fenómenos literarios más destacados del panorama actual. Joana Marcús, la autora...

    por Redacción
    07 de Jun, 2025

    OPINIÓN

    Día Mundial de los Océanos: conservar lo que nos sostiene
    Opinión

    Día Mundial de los Océanos: conservar lo que nos sostiene

    Los océanos representan más del 70% de la superficie de nuestro planeta y protagonizan un papel vital en la regulación...

    por Cristina Lorenzo
    07 de Jun, 2025
    • Quienes Somos
    • Aviso Legal
    • Contacto

    © 2019 VigoÉ - Noticias de última hora sobre Vigo y su área metropolitana .

    No Result
    View All Result
    • Vigo
      • Local
      • Sucesos
      • Marítima
      • Economía
      • Más Vigo
    • Cultura
      • Música
      • Arte
      • Libros
      • Exposiciones
      • Pintura
      • Cine
      • Arquitectura
      • Espectáculos
    • Comarcas
      • Baixo Miño
      • Condado
      • Louriña
      • Morrazo
      • Paradanta
      • Redondela
      • Val Miñor
    • Deportes
    • Tendencias
    • Actualidad
    • Salud
    • Solidaridad
    • Medio Ambiente
    • Viajes
    • Motor
    • Opinión

    © 2019 VigoÉ - Noticias de última hora sobre Vigo y su área metropolitana .

    Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. AceptarRechazar Saber Más
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Siempre activado
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    GUARDAR Y ACEPTAR